Ваканция или стаж?

Не обичаме да седим без работа, все нещо вършим, оказа се, че и нашите вдъхновяващи стажанти са така.

Миналия петък изпратихме първата група стажанти за това лято (на снимката горе), но не тъжете, защото тази седмица посрещнахме втората група (на снимката долу).

От основаването ни, винаги сме се стремяли да споделяме нашите знания и опит, придобити във всестранно развитата ни фирма, с млади и светли умове, които се интересуват от IT и Gaming сектора. С тези стажове имаме за цел да покажем какво всъщност означава да работиш по гъвкава методология, да покажем тънкостите в изграждането на смислен продукт и да споделим с тях нашата общителна и забавна култура на работа.

Програмите

През последните няколко години, през летните месеци, посрещаме по няколко групи стажанти, основно по две програми. Те са насочени към ученици в предпоследен гимназиален клас и се стремят да им покажат предизвикателствата на програмирането в естествена среда. Стажантите са или от Технологично училище електронни системи към Технически университет – София (ТУЕС) или от една много интересна програма, разработена от Министерство на образованието и науката (МОН) в партньорство с бизнеси в IT сектора. Стажовете траят по две седмици, в които обучаващите работят по зададен проект, съобразен с нивото на познания и интересите на учениците.

Първата група млади имперци, като стажантски проект, трябваше да разработят компютърна игра по тяхна идея, да я представят пред проект-ръководителя си, нашия горд имперец, Гергана Гергьовска, и останалите стажанти. Докато пишеха кодовете, момчетата показаха впечатляващи устойчивост и постоянство. Смело се справиха с всички предизвикателства и не се свеняха да задават въпроси или да търсят помощ от нашите опитни имперци. Така в петък стажантите си тръгнаха от нашия офис с новооткрита увереност в способностите си. Това, за нас, е дефиницията на една успешна програма – един успешен стаж.

Забавленията

За краткото време, в което тези стажанти бяха с нас, все пак успяха да всеят раздор в офиса. Имаме си доста приятна зона за почивка, където нашите работливи екипи могат да си отдъхнат, да поиграт джага, аркадни игри или дори ФИФА, добре де, основно ФИФА. В такъв случай нищо чудно, че някои имперци са развили териториални претенции, що се отнася до зоната за почивка. Е, вече не, стажантите дойдоха, видяха и завладяха, позорно разбивайки нашите ФИФА ветерани.

Що се отнася до мен, надявам се новите стажанти да превърнат това в традиция.
Искрено ваш,
Стажант

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.