Дияна Арманда: чиновник през деня, завоевател през нощта

Империя Онлайн може да се похвали с едни от най-разнообразните по пол, възраст и професия играчи. Типичен пример за разликата между очаквания и реалност е Дияна Арманда – част от хърватския отбор, грабнал шампионската купа на Империя Онлайн за 2013 г.

Дияна (в долната част на снимката) с хърватския отбор по ИО.

Дияна с хърватския отбор по Империя Онлайн.

UNCUTICA

Дияна АрмандаПрез деня Дияна работи като обикновен служител в местната поща. Вечер обаче тя се превъплъщава в Uncutica – мъдър стратег и безмилостен завоевател в света на Империя Онлайн. За нея играта е повече от развлечение – чрез виртуалните съюзи Дияна се е запознала с десетки свои сънародници, с които поддържа връзка и извън интернет. „Пътувам до различни части на страната няколко пъти годишно и с въпросните ми приятели винаги намираме време за кафе“, казва световната шампионка. Признава също, че с някои от най-близките си хора в играта все още не е имала удоволствието да се запознае лично, но се радва, че изобщо ги е срещнала.

И няма как да не познава десетки страхотни хора благодарение на Империя Онлайн – историята й в „Света, който не спи“, започва през 2009 г., когато попада на случайна реклама. „Започнах да играя на версия 4, като по това време имах увлечение по друга стратегическа игра“, пояснява Дияна.

СЪВЕТИ

Според Дияна (седнала на пода вдясно) доверието в останалата част от отбора има най-решаващо значение.

Според Дияна (седнала на пода вдясно) доверието в останалата част от отбора има най-решаващо значение.

Успеха и славата си в света на Империя Онлайн тя отдава на доверието, с което целият хърватски отбор е изграден. Освен доверието обаче, като полезни съвети за бъдещи шампиони тя посочва хладнокръвието: „Трезвото мислене и недопускането на нечия параноя да повлияе върху знанието и способностите ти в играта са сред водещите фактори в моя опит.“

Въпреки знанията и опита си, Дияна признава, че не е сигурна дали може да даде стратегически съвети на настоящите мераклии за Купата, защото „Версия 6 е далеч по-предизвикателна“ от тези, на които тя е постигала най-големите си успехи.

Разговор с нея можете да видите и в официалното видео* за празненството, което Империя Онлайн организира за своите световни шампиони миналата година:

*Към видеото има субтитри на множество езици, включително български.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.