Доброслав споделя пред Economy.bg как неговата първа работа му е повлияла като предприемач

Доброслав Димитров, изпълнителен директор и съосновател на Империя Онлайн ЕАД

Текстът е от интервю на Добри дадено за Economy.bg, българска медия, която разглежда по-важните бизнес теми. Като екип, много ни хареса статията и затова решихме да я поместим в нашия седмичен блог.

Надяваме се, да я харесате поне колкото и ние!

И така, без повече предговори, ето какво сподели Добри:

Да седиш без работа е недопустима грешка, аз неизменно се водя по този принцип. Няма значение какво работиш, имаме си чудесна българска поговорка: “За лудо работи, за лудо не стой!”, работата ти дава контакти с хора и те поставя в интересни ситуации. Каква полза ще извлечеш от тях си е до теб. Дали ще научиш ценен урок занапред, придобиеш житейски опит, или просто ще си изкараш заплатата за деня – и дотам. Преди години, когато следвах Финанси в САЩ, започнах първата си работа, а именно 4 години доставях пици за една местна пицария. Типична работа за студент в чужбина, минимална заплата и много „тичане“. Но някои навици и впечатления, до ден днешен, са останали в съзнанието ми. Тази работа ме научи на пунктуалност, отговорност и постоянство, качества, които неизменно са ми помогнали като предприемач. Също така, мениджърите ни водеха с пример, не сядаха на някоя маса да си четат вестника. Те работеха най-много – дали помагаха за пиците в кухнята, или почистваха преди затваряне, няма значение – те не си позволяваха да останат без работа, не позволяваха и на нас да се „размотаваме“. Този опит и начин на мислене си ги взех с мен обратно в България, така се срещнах с Мони, основахме Империята и продължихме да се развиваме. Този опит ни подтикна да направим стажантските програми неизменна част от Империя Онлайн и да го предаваме на млади и будни умове. Споделяме със стажантите нашата гъвкава методология на работа, общителна и забавна култура, както и тънкостите в изграждането на смислен, световен продукт.
Съветът ми към всеки млад човек е да започне работа максимално рано, да не чака “офисна работа” или да се оправдава, че “сега учи” – просто да излезе на пазара на труда и да започне да се катери по стълбичката на успеха!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.