Завърнали се висшисти с амбиции за IT Talents

Щандът на IT Talents беше сред най-привлекателните на изложението.Десетки младежи, завършили висше образование в чужбина, заявиха желанието си да вземат участие в следващия сезон на IT Talents с надеждата да получат шанс за кариерно развитие у нас. Ранното записване за новини за инициативата започна с вчерашното изложение „Кариера в България. Защо не?“, провело се в Интер Експо Център в столицата.

Щандът на IT Talents Training Camp се радваше на интерес през целия ден, а завърналите се в родината българи лесно се изкушаваха от мисълта да се насочат към програмирането въпреки разнообразните специалности, които са завършили. Тренировъчният лагер, който в момента е в третия си сезон, е по инициатива на Империя Онлайн и Trader.bg, но бързо привлича нови съмишленици в IT сферата у нас. Липсата на необходимост от опит е сред основните магнити за разнообразните кандидати, както доказа и вчерашното изложение.

IMG_53651__1410426199_84.40.120.41Освен възможността да заявят интереса си, висшистите теглеха и специални картички, които им даваха шанс да спечелят подарък от щанда на IT Talents.

В края на деня Империя Онлайн затвърди силното си присъствие на изложението чрез поредната си гордост – гейм дизайнера Поли Атанасова. Като представител на завърналите се у нас висшисти, Поли взе участие в дискусионен панел за успешно кариерно развитие в България и разказа за собствените си притеснения, амбиции, провали и – разбира се – щастливия край на професионалното лутане.

Поли Атанасова (втората отляво надясно) беше специален гост в дискусионния панел за кариерно развитие в България.

Поли Атанасова (втората отляво надясно) беше специален гост в дискусионния панел за кариерно развитие в България.

„Открих, че Империя Онлайн говорят на моя език и споделят вижданията ми за създаване на игри – това автоматично закова вниманието ми и с гордост мога да кажа, че взех правилното решение да се развивам в тази сфера и в тази компания“, сподели младата дизайнерка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.