Лицата зад победата: Джон Караско

Jhon Carasco

Ако сте гледали живите ни предавания за Световното първенство, то най-вероятно сте виждали Джон Караско – един от бразилските национали, които завоюваха Световната Купа преди броени дни.

Той е винаги насреща за отговаряне на въпроси, съдействие за други играчи и отвръщане на вражески закани. В същото време е винаги на разположение и на отбора си – било то за наглеждане на някой ключов бразилски акаунт, било то за представляване на целия съюз (и нация) пред света.

Точно това правеше той през целия турнир в Империя Онлайн и това е именно поведението, което прави от играчи световни шампиони.

БАЛАНС

Балансирането на Световното първенство с личния живот се оказва изключително трудна задача, но през изминалите няколко седмици Джон се справи брилянтно. На 22-годишния играч му се налага междувременно да мисли и за образованието си. Следва Строително инженерство, което, разбира се, изисква доста време и внимание. Безсънните му нощи в последните два месеца обаче бяха посветени на онлайн надпреварата.

Младежът признава, че родителите му не са съгласни с количеството време, което той прекарва в „света, който никога не спи“, но е категоричен, че това е единственият начин човек да се добере до Купата. Приятелите му от друга страна са повече от радостни от хобито му, защото повечето от тях са запалени играчи на Империя Онлайн. Именно приятел е „зарибил“ Джон по ИО преди повече от 4 години.

Jhon is certain that one should play A LOT in order to become a World Champion.

Джон е убеден, че всеки мераклия за световната купа трябва да жертва много от времето си.

Не всичките му приятели обаче се чувстват готови да се присъединят към грандиозната битка, като каквато Световното първенство се доказа. Но и по играта на Бразилия си личеше ясно, че в отбора нямаше случайни играчи. Горе-долу с това Джон обяснява безапелационната им победа: „Тук, в Бразилия, имахме много силен и задружен отбор, защото повечето играчи вече се познаваха и това позволи да определим стратегията и да я следваме неотлъчно от самото начало.“

Ето защо никак не е изненадващо, че основният му съвет към мераклиите за Титлата е да не забравят, че „нищо не се печели без други хора“. Убеден е, че победата е резултат от отлична отборна игра: „Най-важната крачка е съставянето на добър отбор. Отбор, който играе задружно.“

За да видите и чуете още от Джон, изгледайте записите от живите ни предавания, в които той участваше редовно:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.