Май – един епичен месец

Империя Онлайн изпраща в историята един от най-натоварените и най-богати откъм събития месеци в историята си.

Когато, в бъдещето, някой ни попита: “Какво правихте преди 10 години?”, ние веднага ще му отговорим: “Преживяхме страхотен месец май!”

Едно от местата, на които бяхме този месец, беше Nordic Game 2018, където Оперативният ни Директор Цветан Русимов беше лектор, води работилница за участниците в Discovery Contest и беше член на журито на Nordic Game Awards от 22-ри до 25-ти май.

По същото време студиото ни взе участие в Casual Connect, Лондон, тъй като Game of Emperors и Codename: Phantom (разработена от Red Fire Games, стартъп, формиран през лятото на 2017 г. Като вътрешен екип за разработване на игри в Империя Онлайн) бяха номинирани в категорията “Indie Prize” и, както можете да се досетите – нямахме друг избор, освен да се отчетем с Premium Developer Showcase и Meeting Tables.

Срещнахме се с над 100 лидери на пазара на гейм индустрията и отговарящи за дизайна, esports, социални казина, финансиране, технологии от следващо поколение и най-добри практики, както и слушахме лекции на изтъкнати имена в бизнеса като Oculus VR, Ubisoft, Square Enix и Wargaming.

Запазихме най-доброто за накрая, разбира се – съсобственикът на Империя Онлайн Доброслав Димитров беше избран за председател на BASSCOM (Българска Асоциация на Софтуерните Компании), която е най-важната браншова организация в България. Главната цел на г-н Димитров като новия ръководител на асоциацията ще бъде да работи за развитието на адекватно образование за младите хора в България, които искат да се реализират в ИТ индустрията.

Така че, да – Май 2018 беше добър месец.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.