Мислили ли сте някога за играта си като актив?

Продажбата на един от активите ви, с цел достигане до правилния фокус, е доказана стратегия за успех

Ние от Империя Онлайн ЕАД специализираме в създаването на игри. Станахме част от Stillfront Group преди 2 години – доминираща елитна група от гейм студиа с фокус върху безплатните игри. Нашето разнообразно и вълнуващо портфолио от игри има две общи теми: лоялни потребители и игри с дълъг жизнен цикъл, като това го постигаме чрез познаване на пазара, технологиите, процесите, експертизата на игрите, разпространението им, оптимизацията, софтуерния качествен контрол (QA) и локализацията, тъй като сме Лайв Опс Експерти! От 15 години създаваме онлайн игри, които оперираме на живо, но никога като една единствена услуга, така че беше много логично да започнем да търсим още проекти, които да придобием!

Ние сме тук, за да ви спестим време, ако търсите този вид услуга, тъй като с удоволствие предлагаме да закупим вашата игра и да я изтласкаме нагоре! В крайна сметка определено бихте искали заглавието ви да бъде в добри ръце и особено при опитен екип, пълен с професионалисти.

Като дългогодишен разработчик и издател знаем колко е трудно да се разделиш с игра. Но когато започнете да сравнявате ползите и негативите, положителните резултати определено надделяват.

И така … да продадете актива си? Ако през последните няколко години заглавието ви е започнало да тъпче на едно място и опитите ви да подобрите цикъла на играта, са все безуспешни, може да помислите за помощ от експерти или дори да го продадете. Предоставянето на играта чрез сделка за Сливания и Придобивания (M&A) с цел нейното съживяване, е печеливша ситуация и за двете страни – не продавате цялата компания, а само актива. Освен това можете да научите много от опитни студиа за вашите собствени бъдещи проекти. Ще бъдете на печалба и едновременно с това ще насочите фокуса си към по-успешната си игра, след като вече имате достъп до пари за придобиване на нови потребители (UA).

РЕШЕНИЕТО ДА ДАДЕТЕ ИГРАТА СИ

През годините сме имали многобройни наши проекти и сега сме в търсене на съвсем нов след скорошните ни успешни игри – Siege: World War II и Baloot Royale.

Имате ли игра с намаляващи приходи? Актив, който просто ви забавя? Ние сме тук и сме готови да го купим!

Ние знаем как да се справим с голямо IP и допълнителната информация по-долу ще ви даде необходимата смелост, за да направите този скок напред. Можете да сте сигурни, че с нашия опит през годините ще подобрим играта.

Наясно сме с основите и разполагаме с инструментите, просто трябва да анализираме играта и да започнем!

Причини, поради които сме най-добрият избор

На първо място ние специализираме в MMO, RTS, RPG, Action, Strategy, Simulations, City Building, Arcade жанровете и ако имате игра, която отговаря на тази категория, с намаляващи приходи, ние сме тук, за да ви помогнем!

Тук сме, за да изчистим главата ви от тази тежест и да ви дадем възможност да инвестирате времето и парите си за онзи важен проект, за който сте мислили през последните няколко месеца. Вероятно сте имали доста идеи наум, нали?

Нека видим и числата. Играта може да бъде много скъп актив, особено когато през последните години не сте виждали никаква прогресия в нея. Какви нетни приходи всъщност генерирате след всички външни разходи? UA може да бъде наистина скъп, комисионните и заплатите също – а в зависимост от това къде се намирате? В крайна сметка ви остава разумна сума пари, която далеч не е еквивалентна на цялата упорита работа, която вие и вашият екип вероятно сте вложили за играта в продължение на 12 месеца.

Ако имате по-добри игри и това е просто проект, в който не виждате смисъл да инвестирате повече време, ние от Imperia Online ще се радваме да го поемем и да ви подкрепим, докато се фокусирате върху по-успешните си проекти.

Прилагаме изследователски и аналитични техники от нашите 15+ години разработване и публикуване на игри на печалба, за да извлечем ключовите ви точки за продажба, да проектираме вашата възвръщаемост на инвестициите (ROI) и да оценим вашата инфраструктура.

Нашите текущи проекти включват игра от дъщерната ни компания Simutronics, наречена Siege: World War II, която поехме в началото на 2020 г. Тя беше в спирала на рязък спад, и прогнозите бяха, че няма да успее да покрива разходите си за сървъри до 6 месеца. Успешно го превърнахме в стабилно заглавие, без да губим дневни активни потребители (DAU) и приходи. Съдържанието след пускането е от решаващо значение – въвеждаме нови функции, ексклузивни оферти, събития на живо, пакети и други. Чрез пускането на това ново съдържание и ливъридж анализ, ние разбираме какви функции привличат вниманието на потребителите и какво всъщност купуват, следователно увеличаваме печалбите на играта.

Ако от известно време се опитвате да съживите играта си, която продължава да влошава финансовото си състояние, и все още не виждате никакви положителни ефекти върху нея, правилният избор би бил да опитате да я продадете и причината е, че в крайна сметка вашето студио дори може да излезе на минус от всичките си разходи.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Ние сме правилният партньор за вас, но вие ли сте за нас?

Не мислете за секунда, че ако давате играта си на външна компания, няма да имате мнение за това, което се случва с нея. Поддържане на тясната комуникация от двете страни е знак за прогресивно и дългосрочно партньорство и това е нещо, към което се стремим. Също така ще можем да консултираме вашия екип относно дизайна на вашата игра, арт, аудио и всичко измежду тях.

И така .. най-доброто място да ни срещнете? Събития и конференции! Ние от Империя Онлайн ЕАД със сигурност не пропускаме нищо, ако сте ни следели в нашите социални мрежи. Не се страхувайте да отидете при някого, всички са приятелски настроени и ако в крайна сметка очакванията ви не съвпаднат, най-добрият резултат ще бъде поне да получите съвет по вашите въпроси!

Ако искате да научите повече за продажбата на активи, моля, пишете ни на нашата Бизнес Развитие поща biz.dev@imperiaonline.org, където можем да насрочим разговор и ако се интересувате, да споделим някои ключови показатели за ефективност (KPI) помежду си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.