Непобедимите Воини на Империя Онлайн: Защо Сахо?

И днес ще разлистим страница от  Имперската книга на служителите и ще ви срещнем с един от многобройните Александровци в компанията. Той е отзивчив, весел, експерт, той е първият developer нает в компанията.

Той е Александър Василев, по-познат като Сахо – нашият Lead Developer. 

Сахо е един от  дългогодишните служители в компанията, част от нея вече 14 години. Сахо е роден в България, но като малък прекарва 4 години в така прекрасният Киев, Украйна от където е неговата майка. Завръща се в България, където успешно се дипломира в трудна за завършване в Техническия Университет София специалност – “Компютърни системи и технологии “ (КСТ), като след това продължава с Магистърска програма отново в същата специалност в Университет по Библиотекознание и Информационни технологии. 

Сахо не  е просто част от екипа, той създава екипа в компанията.

Бидейки такъв легендарен ветеран, той не спира да пръска професионализъм във всеки един проект, с който се захване. Не напразно през 2015 г. бива награден за “Служител на месеца”. Много се надявахме да открием снимка от този ден, но се оказа, че намирането на компромат се оказа много по-трудно отколкото отслабването с пица и диетична кола. 

Както голяма част от колегите и той е привърженик на игрите, като любимите му са – Assassin’s Creed, Diablo и StarCraft. Как един не си призна, че играе “Exploding Kittens”…

Не се подвеждайте по сериозният му поглед, защото извън офиса, душата му е като памук, когато заговорим за животни. 

Сахо е голям любител на животните, като има няколко домашни любимеца. Под “няколко” си  представяхме 2 риби и една костенурка… Ами не. В момента се грижи за 2 кучета – Зак и Тангрин, 1 костенурка – Нуро и 4 котки – Дарки, Фройд, Гарви и Тай. А на Редакцията все още не й дават да си вземе дори хамстер…

Хубавото е, че всички животни са спасени от улицата, като той самият апелира често за такъв тип постъпки. За тези, които познават Сахо, знаят че винаги е съпричастен към всякакви инициативи в намирането на дом на изоставени животни. 

Наред с книгите и музиката той черпи познания като обикаля България, опознавайки българската култура и фолклор. А ако сте го виждали да вее невидимите си коси в офиса, докато работи, то вероятно слуша някое диво парче на AC/DC, Dubioza Kolektiv или Pink Floyd. 

Ако някой възнамерява да му изпрати Коледен подарък, то едно пиленце ни каза, че брандираните тениски и всякакви материали с епични рок групи са сред любимите му подаръци.

Aко това не ви беше достатъчно и искате да разберете повече за Сахо може да прочете статията, която DevStyler бяха написали за него по повод номинацията му “Developer on Focus”: https://bit.ly/2JJY0wf 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.