Непобедимите Воини на Империя Онлайн: Един различен пътепис

И днес, както всеки петък, ще подарим 5 минути слава на човек от екипа. 

Той се казва Георги Миков или човекът, който се грижи за интересите на френскоезичната общност в Империя Онлайн. Жоро е родом от София, като през детските си години искал да бъде археолог като баща си. Завършва НГДЕК „Свети Константин Кирил Философ“, а след това записва “Френска филология” в Софийски университет “Св. Климент Охридски”. С този френски се сещам за така любимият ми Комиссар Жибер…

През студентските си години, освен че учи здраво, пише статии в спортен сайт, който вече не съществува. Но някои го помнят… помнят го с любов и омраза. През лятото на далечната 2015 г. попада на обява на компанията, като не само кандидатства, но и бива поканен на интервю. Пристига 15 минути по-рано и за разпускане на напрежението решава да направи няколко разходки по различните етажи. Да провери дали асансьорът е в изправност, сигурно… Логично е, че когато асансьорът спре, трябва да слезем от него, нооо Георги явно не е разбрал, че в сградата работят и други хора. Когато за пореден път рецепционистката го вижда, отчаяна решава сама да го качи до 16-я етаж, заявявайки, че тя е отговорна за забавянето му. Но всичко при Жоро е изчислено и, точен като часовника по Канал 1, се явява минути преди уречения час.

Освен вкусната баклава, тарталетите и шоколадите с бадеми, споделя, че в компанията му харесва усещането за свобода, а за тези, които не знаят – неговото бюро се слави, като “бюрото за почерпки”. Да знаеш, че това няма как да не бъде проверено… Що се отнася до неговите хобита и интереси, Жорко обича дългите разходки, четене, аудиокниги, пътеписи и тук някои хора въобще не биха се изненадали, защото прибавяме и самолетните билети. 

Не се сети за щури, а предимно за глупави неща, които е правил. Повече от веднъж е хващал пътя на някъде, без да има билет за връщане и неведнъж се е губил на безумни места. Да не използваш Nokia с фенерче… хората са измислили Google maps, Жоро… Island hopping из Индонезия без предварителен план, без резервации, без интернет. И най-безотговорното – пресичал е улица в Кайро. Списъкът му с места, които е посетил, се оказа доста дълъг, затова обобщаваме – 44 държави на 5 континента. Абе ти кога изобщо работиш?…

Като любими свои дестинации посочва Рио де Жанейро, Тел Авив и островите от архипелага Бокас дел Торо (Пана).Няма да останете много изненадани, ако ви кажем, че мечтата на Гошко е да стъпи във всяка държава и на всеки континент (ама съвсем сериозно). Като сред близките му цели са Австралия, нищо че изпитва ужас от стотиците видове змии, които дебнат там, Нова Зеландия, Узбекистан и Иран. Стъпване на Антарктида също влиза в плановете му за живота.

Обобщаваме така: “Туристите не знаят къде са били, а пътешествениците не знаят къде отиват.“ 

Пол Теру

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.