Непобедимите Воини на Империя Онлайн: Един интересен старт

Май се превърна в традиция, всеки петък да загряваме гугъл търсачката, scroll-вайки за някой мъдър цитат, с който да започнем… Ето и днешния: 

“The goal is to turn data into information, and information into insight.”

Carly Fiorina

Или, четете по-надолу, защото тази седмица в Непобедимите Воини на Империя Онлайн ви представяме нашия Бизнес анализатор –  Кирил Кирязов. 

Кирето е родом от София, като първоначално учи в Национална природо-математическа гимназия “Акад. Любомир Чакалов”, завършва бакалавър Компютърни науки и магистър Изкуствен интелект в Софийския университет “Св. Климент Охридски” и не на последно място лицензиант по Когнитивната роботика- Линшьопингски университет, Швеция, като там живее в продължение на 5 години. Еха, какъв старт само, драги читатели… Изкуствен интелект? Яко, нали? Все пак да вмъкнем, че от ранна детска възраст той обича да играе компютърни игри. Да не се чудите после, кое го довежда в Имперското семейство. 

Като един истински фен на Юрий Гагарин и той е искал да стане космонавт. А сега? Сега просто иска да стане петък… Кирето работи в различни компании и университети, основно в областта на роботиката, но и също с автомобили и компютърни игри. Е, работил е и извън своето образование, като например помощник лютиер и оператор на телескоп. Да се занимава с интересни и сложни неща му е любимо 🙂 В Имперското семейство идва през далечната 2015 г., като нямаше как да не зададем любимия ни въпрос “Какво най-много ти харесва в компанията?”. Е, не останахме много изненадани и този път, защото 1-ви в класацията са екипът от професионалисти, с който работи. Кирето харесва своята работа, а именно, че прави неща, свързани с игри. А нещо за баничките няма ли да кажеш…?

Нека надзърнем в неговите хобита и интереси, че да не си помислите, че само работи.

Част от хобитата му включват гледането на филми и четенето на книги. Изключителна спортна натура, но едва ли някой ще остане очуден, имайки предвид активното му участие в различните инициативи през годините. Леле, да го бяхте видели на Postbank Business Run, другите участници все едно бяха спрели…  Освен да тича, харесва и планинарство, колоездене, плуване, тенис и не на последно място – компютърни и настолни игри. Кратка пауза, за да си поемем дъх… 

Ако се чудите къде е странствал по света, то списъкът е доста дълъг, но все пак има места, които мечтае да посети, като Индия и Южна Америка. Кире, не забравяй, като отидеш, да се тагнеш във Facebook, че така чухме, че е модерно… Иначе ще се чудят колегите, защо не си се логнал на работа. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.