Непобедимите Воини на Империя Онлайн: Нашия Артист Валери

Колкото и да напредват технологиите, има някои неща, които си остават вечни и изкуството е едно от тях,  защото това, което човек създава със собствените си ръце, никое модерно изобретение не може да достигне. С тази лека подсказка, предполагам ви става ясно, че днешният герой на бюлетина е един от неповторимите ни артисти – Валери Петков. 

Валери е роден и израснал в Казанлък, като от началото та до самия край на образованието си е все в художествени паралелки. Стартира в художествена гимназия в родния си град и финишира с НАТФИЗ, специалност “Анимация”. 

В зависимост от възрастта е искал да бъде всякакъв. По най-ранни детски спомени е искал да бъде супергерой (Superman maybe?), после се завръща в реалността и започва да си представя колко яко би било някой ден да играе в НБА или да стане космонавт,  водолаз, а защо не археолог, или пък да стане един от най-добрите комикс художници. Редакцията се чувства като Веско Маринов, четейки тези редове… Съответно след един – два несполучливи сезона в гимназиалния отбор по баскетбол се концентрира към рисуването още по-усилено. През този период започва и голямата страст към компютърните игри, а и не само.

През студентските си години натрупва опит в анимацията илюстрацията и освен това работи като сервитьор, барман, продавач, крупие (човекът – банкомат, или пък не), аниматор по различни проекти и фрийлансър. Нека си поемем дъх… По-късно започва работа като художник във филмово студио, където натрупва опит в мат-пейнтинга, сториборда и концепт-арта. Следващата стъпка е Империя Онлайн, като междувременно работи по редица различни проекти – игри, като някои са тотално неуспешни, а други по-успешни и така досега. В компанията е от цели 8 години, като супер много се кефи на хората, с които работи и обеща парти за всички след завръщане в офиса, за негова сметка, разбира се. Просълзихме се от радост… Но хайде първо да се чипираме за по-сигурно и тогава да мислим за парти, а? 

За тези, които не знаят от време на време, Валери участва в изложби, ей така за спорта и щото е чувал, че е хубаво. Също така обича да спортува, да измисля игри и да ги рисува. И на него лепваме етикет “пътешественик”, защото обича да пътува, разбира се. Също така, към хобитата му прибавяме четенето на книги и да гледането на  филми. Най-изненадващото е, че от време на време обича да пие и алкохол по баровете… под баровете, зад баровете и така…  Единственият смел човек, измежду всички нас, който да си признае… 

Колекционира комикси, няма шофьорска книжка, но не му пука особено. Важното е да има жълта. Пътувал е по различни места из Европа – Италия, Германия, Испания, Полша, Австрия и може би още няколко. Като сред всички места, обожава Италия. Разбира се, бил е и в Египет, за което е много благодарен на компанията.  А следващата му цел е Азия. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.