Непобедимите воини на Империя Онлайн: Нашият QA Плами

Днескашният герой на Непобедимите Воини на Империя Онлайн е Пламена, нашият QA!

Плами е родена в град Разград. Когато била на 6, мечтаела да стане художник, да си купи Градската галерия и там да излага само свои картини. За жалост, обаче, записването в такава паралелка от 1-ви клас било неуспешно, тъй като имало недостиг на желаещи, но за сметка на това тя влиза в такава с изучаване на чужди езици (английски и руски). Тя завършва местното НПТГ, със специалност – “Програмиране”, след което си хваща багажа и идва в голяма София, където завършва Софийски университет – факултета по физика и специалност “Комуникации и електроника”.

Тя имала надежди, че професионалната й реализация ще бъде по специалността, която изучава, но единственото, което родните телекоми могли да й предложат, било стаж с неясна програма, продължителност и завършек. Така тя разширила кръгозора си на търсене и благодарение на неин колега от университета, който работил във фирма за разработка на мобилни игри на позиция, която изисква да ги тества и се хвалел колко било яко това, решила да опита и тя.

До тогава изобщо не била чувала за QA като позиция/професия, но вижте я сега каква е пушка! Така започва и нейният път в сферата на тестването.

След около година възобновява търсенето на работа, вече с яснота коя сфера я интересува и попада на Империя Онлайн. След 2 теста и 2 интервюта първо става част от QA екипа на тогавашната “Империя Мобайл” а няколко месеца след това и част от екипа, който разработва мобилната версия на “Империя Онлайн” играта… И така вече над 5 години.

А какво й харесва най-много в компанията? Не сме я видели да тича към кухнята, като обявим петъчната закуска, значи нея я изключваме. Кафето виждаме, че й допада, а да, спомена че работата в компанията и харесва, защото има свободата да я върши сред разнообразни проекти, различни платформи и колегите разбира се.

А чудите ли се какво прави през свободното си време? Плами обича да скицира, да чете книги предимно от трилър/криминале жанра, big BIG fan на сериала е “Приятели”, и да – тя също играе игри , като последните няколко години основно на playstation (любими заглавия – The Last of Us и the The Last of Us Part II, Uncharted поредицата, Hitman поредицата, Mortal Kombat иии др.).

Разходки с приятели из Витоша или където и да е из природата също е любим начин за прекарване на време. Интересен факт за нея е, че макар и да не си личи по “високия” й ръст, близо 4 години е тренирала баскетбол в ученическите си години. Което подсеща Редакцията, че има една баскетболна топка в офиса, която е време да се тества…

Сподели, че не е посещавала много места в чужбина, (може би това е тънък намек да я изпратим някъде), но когато има възможност, определено би отишла до Исландия или друга Скандинавска държава. Или пък Канада.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.