Новият Световен шампион на Империя Онлайн се казва Румъния

Най-постоянният национален отбор в играта ни най-сетне успя да грабне дълго жадуваната титла.

Румъния най-накрая го направи.

След няколко години на компромиси, жертви и грешни ходове, най-солидният и постоянен нацинален отбор в играта най-после успя да изкачи най-високото възможно стъпало и да стане Световен шампион на Империя Онлайн за 2019 г.

Румънците публично декларираха намеренията си за този турнир доста преди началото на Квалификациите и много наблюдатели не взеха думите им насериозно, помнейки предишните им проблеми и грешни ходове, които костваха на отбора първото място.

Е, всички тези неверници много бързо се дематериализираха, защото Румъния уверено зае лидерската позиция в състезанието рано-рано в Груповата фаза и демонстрира невероятна мощ и потенциал, които изплашиха почти всички останали отбори. 

Плашещата доминация стана още по-очевидна при старта на Големия финал, където Румъния беше отборът, диктуващ темпото на целия свят и определящ кой да вземе замъци и точки влияние и кой – не.

Такава беше ситуацията, с която трябваше да се справя Бразилия – тимът, от когото всички очаквахме да се изправи срещу Румъния и да й даде отпор за златните медали.

И южноамериканците го направиха, създавайки доста проблеми на Румъния. До последната седмица, когато Селесао се поддаде на напрежението и допусна сериозна грешка, която им струваше не само титлата, а и сребърния медал.

Което ни води до тазгодишния носител на наградата в категория “Опортюнист на Империя Онлайн” – САЩ.

Когато бившият Световен шампион влезе в турнира и всички видяхме състава, с който ще играе, никой не посмя да ги постави във финалния Топ 3.

Да, важни играчи като Gonzo.us и oodirem бяха налице, но всички мислехме, че те няма да са достатъчни за медал.

Но САЩ не мислеха така.

Северноамериканския великан зае третото място в началото на Финалната фаза и търпеливо започна да чака Румъния или Бразилия да допуснат грешка.

И когато тази грешка най-накрая се случи, САЩ демонстрираха на всички какво се прави, когато си хищник и помиришеш кръв – скачаш от засада и правиш финален щурм за сребърния медал, давайки всичко от себе си.

Беше абсолютна Империя Онлайн магия и удоволствие да наблюдаваш как САЩ изпреварват Бразилия буквално часове преди края на Световното.

Браво и на Египет, които отново подобриха класирането си от миналата година, завършвайки на 4-то място.

И браво на всички останали 13 отбори, които успяха да спечелят точки влияние в това безмилостно Световното – Италия, България, Перу, Русия, Колумбия, Израел, Украйна, Гърция, Албания, Германия, Турция, Мексико и Македония!

Едно е ясно – следващият жребий за Световно 2020 ще бъде крайно интересен!

Поздравления и респект за всички победители!

Вие вече сте безсмъртни!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.