Повече от 10,000 играчи се включват в мелето на Империя Онлайн Световно 2018

Квалификациите, които ще определят националните отбори на най-голямото събитие на ИО, стартираха.

Най-сетне!

Повече от 10,000 от най-добрите в Империя Онлайн се регистрираха за най-чаканото събитие в календара – Световно първенство 2018.

Очакванията са, меко казано, огромни, главно заради финала на Световно 2017. Всички очакват с нетърпение дали ще има сблъсък между защитаващия титлата си на Световен шампион България и жадуващия за реванш отбор на Полша, като вторият има огромни сметки за уреждане със своя противник и ще се опита да го откаже от 4-та титла.

Ако погледнем, обаче, регистрираните в Световно 2018 акаунти, които са членували в Топ 10 отборите от 2017 г., ще видим една съвършено различна картина. Русия, Бразилия, Румъния и Хърватия имат почти пълни състави, които ще играят в Квалификациите. Водят Руснаците с 26 финалисти от Световно 2017, след това са Бразилия – 21, Румъния – 21 и Хърватия – 21. След тях се нарежда Полша с 18 играчи от 2017 г.

Какво ни казва това?

Разбира се, тези цифри могат да значат много неща. Могат да значат, че българите и поляците ще имат нови лица в отборите си, които ще са не по-малко мотивирани да грабнат световната титла.

Също така може да значи, че двете големи суперсили ще запазят ядра от опитни играчи и ще ги смесят с “новобранци”, което винаги е добро решение.

Но много хора споделят мнението, че настоящият Световен шампион България е доста зависим от отбора си и ще има много по-голяма нужда от повече силни играчи, от колкото конкурентите си, за да вземе 4-та титла, особено като отчетем факта, че преди Световно 2017 г. България имаше поредица от неубедителни класирания, причина за които бяха вътрешни конфликти по време на финалните фази на турнира.

Последният, но не и по значение факт, на който трябва да обърнем внимание, е че България вероятно няма да бъде водена от своя капитан и суперзвезда на Империя Онлайн Sir_Xari. Поне не и лично. Проверката във временното класиране в Залата на Славата показва, че за момента Sir_Xari има повече от комфортна преднина и вероятно няма да загуби 1-вото си място до края на годината, независимо кой ще спечели Световно 2018.

Затова битува общото мнение, че Световно 2018 ще бъде много по-трудно за България, от колкото за нейните конкуренти – традиционно солидните и добре композирани отбори на Полша, Румъния, Хърватия и новата суперсила Русия. А да не забравяме и Бразилия, която винаги може да направи сензация и да победи всеки, ако остави настрана емоциите си и се фокусира върху турнира.

Така че главният въпрос е – ще имаме ли 6 отбора, борещи се за Световната купа тази година?

Силно се надяваме, защото в такъв случай ще гледаме най-доброто Световно в историята на Империя Онлайн досега!

Успех на всички участници в Квалификациите и нека най-добрите играчи от всички нации да станат Национали!

Пълна информация за турнира можете да намерите на: https://worldcup.imperiaonline.org

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.