Юлиан: Световно 2018 ще бъде спечелено с дипломация

Едно от новите лица в Топ 30 на България на Квалификациите с ексклузивен коментар за най-елитния турнир на ИО тази година.

Той се казва Юлиан, а акаунтът му е julianbatka2003 – едно от новите лица, които виждаме в Топ 30 на България в Квалификациите за Световно 2018. Победител е Пролетни игри 2018, носител на множество индивидуални отличия от други турнири, печелил е дори и Blitz Masters и то – няколко пъти. Млад е, но е изключително нахъсан да докаже, че може да бъде национал на България. Може би защото след толкова много натрупани отличия е преценил, че най-накрая може да бъде част отбора на настоящия Световен шампион на Империя Онлайн.

ИО: Много нови лица виждаме в Топ 30 на България в Квалификациите, включително и твоето. „Подмладява“ ли се България на това Световно?

Юлиан: В отбора на България има много нови лица, някои от които никой не е виждал и никой не знае кои са. Силно се надявам отборът да се обновява и зарежда с нови креативни и ползотворни идеи. Нашият тим винаги е на едно от най-високите нива като стратегическа подготовка и новите стратегии на новите играчи ще са ни от полза. Старите играчи (миналогодишните шампиони) също ще са много полезни при тактическата подготовка.

ИО: България тръгва към защита на Световната си титла от 2017 г. Много хора са на мнение, че нова титла няма как да се спечели, ако отборът не е същият като миналата година. Как ще коментираш това?

Юлиан: Няма как отборите всяка година да са напълно еднакви, но както виждаме наистина е останала по-малка част от световните шампиони от 2017 г. Според мен България ще даде всичко от себе си, за да спечели титлата и тази година и това е доста вероятно, като се имат предвид уменията, които показват играчите в Квалификационната фаза.

ИО: Ще бъде ли julianbatka2003 капитан на България в Груповата фаза? Започнаха ли вече плановете и уговорките за постове сред играчите от Топ 30 или е още рано?

Юлиан: Много бих искал да участвам пълноценно в управлението на отбора, но наистина съм доста зает в последно време и няма да имам възможност да участвам много активно в Груповата фаза. Разбира се, и аз ще имам не по-малко важна роля и ще помагам с каквото мога на ръководството на отбора. Мисля, че още е рано за разпределяне на ролите и това ще се случи точно в Груповата фаза. За нас тя ще бъде разпределение на роли и подготовка за Финалите.

ИО: Като говорим за нови лица, не може да не ти прави впечатление силния старт на нации като Египет и САЩ в тези Квалификации, за сметка на „големите“ отсъстващи Аржентина и Хърватия, които започват повече от скромно…?

Юлиан: Наистина голямата изненада в Квалификациите правят някои нови отбори на голямата сцена като САЩ, Египет, както и доста доброто представяне от Турция. Според мен обаче липсващите участници ще направят впечатление във втората част на турнира. Бих казал, че не искаме да се падаме с някои от големите отбори още в началото и да запазим психиката си за Финалите. Разбира се, не съм говорил с отбора и те може да са на друго мнение, но ако се паднем с някоя от тези държави, ще има много интересни случки и в Групите.

ИО: Много силен старт на Полша и заявка за реванш от Дариуш и компания, може би? Страхува ли се България от Полша?

Юлиан: Според мен Полша без Дариуш не може да стане Световен шампион. Доста високи нетни точки показва той, но ако стане дума за тактика – например животите, които губи – той може да бъде надхитрен. Ако се справим с неговата бързина на развитие и се заемем повечко хора с него, включително с уговорки с други отбори, Полша ще останат надолу в класацията. България не се страхува от Полша!

ИО: Освен новите лица в Топ 30 на България в момента виждаме и няколко от тези, които спечелиха титлата миналата година. Тази смесица от „стари“ и „нови“ ще бъде ли предизвикателство за евентуалния бъдещ капитан?

Юлиан: Според мен тази смесица от „нови“ и „стари“ играчи няма да бъде голям проблем. Ако има проблеми, те трябва да се решат по време на Груповата фаза. Според мен отборът си е взел поуки от минали години и сега е по-организиран, по-възпитан и по-сплотен. Много от старите играчи са „ментори“ на новите звезди и смятам, че шампионите добре са ни научили.

ИО: Носят се слухове, че зад доста от новите акаунти в Топ 30 на България стоят някои от суперзвездите на България, които ще дърпат конците в сянка. Ще потвърдиш ли тези слухове?

Юлиан: Не мога да потвърдя такива слухове, но не мога и да ги отрека. Ако те искаха да дърпат конците, щяха да играят със собствените си акаунти. Ако наистина те се крият зад някои от новите акаунти, ще разберем кои са чак накрая на Световното. Отборът никога не би отказал помощ от големите ветерани.

ИО: България е отбор, който винаги зависи изключително много от отборната игра и в който дори и най-силните играчи са подчинени на отборната тактика. Но именно това може да бъде и голямата слабост на отбора, който неведнъж през годините е страдал от вътрешни проблеми, които разрушават същия този отбор. Как са нещата в момента?

Юлиан: Миналата година България доказа, че това е най-добрата постройка на съюза. Не виждам с какви вътрешни нерешими проблеми е възможно да се срещнем.

„Един за всички, всички за един!“

ИО: Кои отбори ще бъдат най-голямата заплаха за България на това Световно?

Юлиан: Според мен това световно ще бъде по-оспорвано даже и от предишното. Засега не могат да се определят главните конкуренти, но според мен ще ни е трудно срещу Полша, Бразилия и Египет. Другите отбори според мен ще подходят дипломатически към ситуациите, за разлика от изброените.

ИО: Кажи ни нещо, за което не те питахме?

Юлиан: За мен тези Финали ще се решат от дипломация. Може да видим любимата стратегия на Митко – „Всички ловци да се обединят заедно срещу голямата мечка“. Или в този случай – мечките може да са малко повече. Надявам се все пак да има изненади и турнирът да е интересен докрай!

Също така мога да кажа че, Номадските нашествия и Доминацията за мен са най-хубавите турнири в играта. Ако се въведе някаква комбинация от двете на Световното и се привлекат повече играчи към него, ще стане изключително интересно. Ще започнат да се градят още по-сложни схеми и тактики – именно на нетренирани варианти на игра и ново съдържание стават изненади. Най-интересната игра на Империята е, когато самата Империя ни изненадва с неща, за които не сме подготвени.

Пълна информация за турнира можете да видите на: https://worldcup.imperiaonline.org

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.