Alabalakiwi: Не искаме Русия в Груповата фаза

Един от Топ играчите на Румъния в Квалификациите отговаря на горещите ни въпроси, свързани със Световно 2017 в ексклузивно интервю.

Alabalakiwi е един от тези румънски играчи, които имат толкова много медали в Империя Онлайн, че вече трябва да си ги закачат на колената. Спечелил е Голям шлем, има 2 сребърни медала от Световните първенства през 2015 г. и 2016 г. и в момента е един от лидерите на Румъния, от които се очаква да поведат отбора по пътя на победата. След два последователни сребърни медала, ще бъде ли Световно 2017 турнирът, който румънците най-накрая ще спечелят? Alabalakiwi беше достатъчно любезен да отговори на трудните въпроси само няколко дни преди Груповата фаза да започне.

ИО: Според слуховете Румъния тръгва за златото в Световно 2017. Колко верни са тези слухове?

Alabalakiwi: Абсолютно верни са. Румънският отбор определено ще се опита да спечели първото място на това Световно. Второ или трето място за нас ще бъдат същото като да сме се класирали на което и да е място в Топ 10 накрая.

ИО: Осигурила ли си е вече Румъния приятели за Финалите, ако предположим, че Груповата фаза няма да е проблем?

Alabalakiwi: Румъния винаги знае как да държи своите приятели близо до себе си, спечелвайки доверието им с течение на времето посредством честна и благородна игра. И сега, когато всички  отбори се опитват да намерят съюзници/приятели, ние можем да кажем, че имаме предимството вече да сме си ги осигурили и то – от доста време.

ИО: Кои отбори не желаете да се падат в групата ви след жребия на живо?

Alabalakiwi: С изключение на Руския отбор, който всички искат да избегнат в Груповата фаза заради мощта, която демонстрират в Квалификациите, нямаме други претенции относно опонентите ни.

ИО: Как точно ще спечели Румъния златния медал? Какъв ще бъде бойният план?

Alabalakiwi: Планът ни е да нямаме план. Ще планираме нещата ден за ден във финалната фаза, като се адаптираме според случващото се на картата.

ИО: Кои са националните отбори, които могат да създадат проблеми на Румъния?

Alabalakiwi: Посочването на 2-3 отбора би било грешка. Не можем да си позволим да подценим който и да е тим. Дори и дадена нация да не е потенциален кандидат за медал, това не означава, че няма да ни създадат проблеми.

ИО: Имаше ли изненади в Квалификациите? Как ви се струват атаките?

Alabalakiwi: Атаките са такива, каквито си ги направиш, в зависимост от стратегията, която си избрал – говоря за дългосрочната стратегия. Можеш да поддържаш относително приемлива сила на атаките, като стоиш на по-ниски нетни точки или обратното. Атаките могат да бъдат много полезни, ако знаеш какви искаш да бъдат.

ИО: Румъния е традиционен медалист в Световните първенства. Можете ли да посочите някои от румънските играчи, които ще бъдат “звездите” в отбора тази година?

Alabalakiwi: Многото нетни точки не те правят звезда. Всеки играч има своята роля в тима. Така че, всеки от нашите играчи е малка звезда.

ИО: Ще играе ли Румъния с чест на Световното или “В любовта и във войната всичко е позволено”?

Alabalakiwi: Мисля, че всеки голям национален отбор се опитва да играе с чест и да не пресича границата, защото по този начин не би спечелил нищо. Затова някои неща са разрешени в известни граници, а тези граници се определят от хората в самия отбор.

ИО: Кажете нещо на своите опоненти.

Alabalakiwi: Взимайте правилните решения и избирайте мъдро своите приятели. На румънския кораб винаги има място за нов приятел. Успех на всички!

alabalakiwi2Малка част от постиженията на alabalakiwi в Империя Онлайн.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.